Καφές, φύλλα δάφνης και μαγειρική σόδα. Πώς να βάψετε με φυσικό τρόπο τα σκούρα ρούχα σας.

Μερικές πρακτικές πλυσίματος μπορούν να αποτρέψουν τα αγαπημένα σας μαύρα ρούχα από το να χάσουν το χρώμα τους, όπως η εφαρμογή ενός ειδικού απορρυπαντικού και το άπλωμα σε σκιά για να στεγνώσουν.

Παρά τις καλύτερες προσπάθειες, δυστυχώς, κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο τα σκούρα χρώματα να αρχίσουν να ξεθωριάζουν καθώς συνεχίζετε να τα πλένετε και να τα φοράτε. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν όταν το μαύρο τζιν σας δεν είναι πια μαύρο; Ή το αγαπημένο σας φούτερ δεν φαίνεται τόσο ιδιαίτερο ή κολακευτικό με το ξεθωριασμένο χρωματισμό του;

Έχουμε την απάντηση. Και όχι μια αλλά δύο. Είναι σχεδόν δωρεάν, αλλά και απίστευτα εύκολη στην εφαρμογή με πράγματα που πιθανότατα έχετε ήδη στη διάθεσή σας, καφέ, μαγειρική σόδα και φύλλα δάφνης. Δρα σαν μια φυσική βαφή που ενισχύει τη μαύρη βαφή των ρούχων και τονώνει τη συνολική απόχρωση των ενδυμάτων μαγικά.

Πριν λοιπόν πετάξετε ή αποφασίσετε να ξαναβάψετε τα σκούρα ξεθωριασμένα ρούχα σας δοκιμάστε πρώτα αυτά τα δύο κόλπα και θα μας θυμηθείτε.

1. Καφές

Φτιάξτε δύο ή τρία φλιτζάνια ζεστό μαύρο καφέ. Όσο πιο σκούρο είναι το μείγμα, τόσο το καλύτερο. Βάλτε τα ξεθωριασμένα μαύρα ρούχα σας στο πλυντήριο και ξεκινήστε έναν κύκλο ξεβγάλματος. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό και φροντίστε να λειτουργεί χωρίς απορρυπαντικό. Καθώς το πλυντήριο αρχίζει να γεμίζει με νερό, ρίξτε μέσα τον μαύρο καφέ. Αφήστε τον κύκλο ξεβγάλματος να ολοκληρωθεί.

Μόλις τελειώσετε, ξεκινήστε έναν ευαίσθητο κύκλο πλύσης με κρύο νερό και απορρυπαντικό. Τέλος, απλώστε τα ρούχα για να στεγνώσουν.

2. Φύλλα δάφνης και μαγειρική σόδα

Γεμίστε με νερό μια κατσαρόλα και προσθέστε φύλλα δάφνης και μαγειρική σόδα. Αφήστε το να βράσει για 20 λεπτά και αποσύρτε το από τη φωτιά. Θα το δείτε να παίρνει ένα σκούρο χρώμα.

Ρίξτε το μείγμα της δάφνης και της μαγειρικής σόδας σε μια λεκάνη, βυθίστε το ξεθωριασμένο ρούχο και αφήστε το για 24 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το και πλύνετε ως συνήθως. Στεγνώστε στον αέρα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να επαναφέρετε τα ξεθωριασμένα ρούχα και να αποτρέψετε το ξεθώριασμα των ρούχων

25 βότανα, φυτά και λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε εύκολα στο νερό