Μήπως το πλυντήριό σας μυρίζει άσχημα; Πώς να αποτρέψετε τις δυσάρεστες μυρωδιές

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους το πλυντήριο μπορεί να μυρίζει άσχημα. Η πιο κοινή αιτία είναι η μούχλα, τα βακτήρια και τα υπολείμματα μαλακτικού/απορρυπαντικού.

Η μούχλα ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα και τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα παρουσία σαπουνιού και βρωμιάς. Εάν δεν καθαρίζετε το πλυντήριό σας τακτικά, μπορεί να συσσωρευτεί μούχλα και να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί, με αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα.

Τα υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού μπορούν επίσης να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσουν μια δυσάρεστη μυρωδιά. Εάν το πλυντήριό σας μυρίζει άσχημα, είναι πιθανό να οφείλεται σε έναν από αυτούς τους παράγοντες.

Εάν παρατηρήσετε ότι το το πλυντήριο (και συνεπώς τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα σας) έχει αρχίσει να μυρίζει άσχημα, θα πρέπει αρχικά να το καθαρίσετε για να εξαφανιστεί η μυρωδιά. Υπάρχουν δύο τρόποι για να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων: με ένα σπιτικό καθαριστικό ή με επαγγελματικό καθαριστικό πλυντηρίου. Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο πώς μπορείτε να το καθαρίσετε με σπιτικά καθαριστικά.

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων από την μούχλα.

Για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της άσχημης μυρωδιάς μετά τον καθαρισμό ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Φροντίστε πάντα να αδειάζετε αμέσως το πλυντήριό σας μετά από κάθε χρήση. Η παραμονή των βρεγμένων ρούχων μέσα σε κλειστό χώρο ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων λόγω υγρασίας.

2. Αφήνετε πάντα την πόρτα ανοιχτή όταν δεν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο. Με αυτό τον τρόπο η υγρασία εξατμίζεται και θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί.

3. Στεγνώστε με ένα μαλακό καθαρό πανί το λάστιχο και την θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου μετά από κάθε χρήση. Καθαρίζετε τακτικά το λάστιχο της πόρτας με ξύδι και μαγειρική σόδα για να αποφύγετε πιθανή συσσώρευση μούχλας.

 

4. Χρησιμοποιήστε αυστηρά την συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού και μαλακτικού. Η υπερβολικές ποσότητες ενδεχομένως να μην διαλύονται πλήρως και να συσσωρεύονται στον κάδο και στις σωληνώσεις με αποτέλεσμα την ανάπτυξη άσχημης μυρωδιάς.

Πλυντήριο ρούχων: Tips για να μην μαζέψει ποτέ μούχλα

Γιατί πρέπει να προσθέτετε βόρακα κάθε φορά που βάζετε πλυντήριο ρούχων

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υπέροχοι υγιεινοί μπροκολοκεφτέδες στον αέρα. Θα σας ενθουσιάσουν.

Πώς να επαναφέρετε τα ξεθωριασμένα ρούχα και να αποτρέψετε το ξεθώριασμα των ρούχων