Θέλετε να ανοίξετε μια κονσέρβα χωρίς ανοιχτήρι; Δοκιμάστε αυτές τις εύχρηστες μεθόδους

Φανταστείτε αυτό: Βρίσκεστε στη μέση της προετοιμασίας του δείπνου και πηγαίνετε να ανοίξετε ένα κουτί με κάτι που χρειάζεστε απολύτως για τη συνταγή. Ξαφνικά σπάει το ανοιχτήρι κονσερβών. Τώρα τί κάνετε — πώς μπορείτε να ανοίξετε ένα κουτί χωρίς ανοιχτήρι; Αυτά τα hacks θα σας βοηθήσουν.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό κουτάλι

Βήμα 1: Τοποθετήστε το δοχείο στον πάγκο.
Βήμα 2: Με το ανθεκτικό μεταλλικό κουτάλι σας, πιάστε την κούπα του κουταλιού — όχι τη λαβή.
Βήμα 3: Τρίψτε σταθερά και μεθοδικά την άκρη του κουταλιού μπρος-πίσω κατά μήκος της άκρης της κονσέρβας. Να είστε δυναμικοί.
Βήμα 4: Συνεχίστε το τρίψιμο μέχρι να αραιώσει το μέταλλο και, με τη σειρά του, να δημιουργήσει μια μικρή τρύπα.
Βήμα 5: Πιέστε το κουτάλι μέσα στην τρύπα.
Βήμα 6: Τραβήξτε την κορυφή για να ανοίξει περισσότερο τραβώντας προς τα πάνω το κουτάλι γύρω από τις άκρες του κουτιού.
Βήμα 7: Συνεχίστε το περιμετρικά μέχρι να ξεκολλήσει πλήρως το καπάκι της κονσέρβας.

Μέθοδος 2! Χρησιμοποιήστε μαχαίρι

Ακολουθήστε τα προηγούμενα βήματα, αλλά δείξτε επιπλέον προσοχή καθώς το μαχαίρι αν σας ξεφύγει μπορεί να σας τραυματίσει σοβαρά.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε μια πένσα

Βήμα 1: Πιάστε το κουτί σταθερά μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας.
Βήμα 2: Πιέστε την πένσα χτυπώντας την κατά μήκος της άκρης του κουτιού.
Βήμα 3: Με την πένσα, κάντε έναν πλήρη κύκλο γύρω από την κορυφή του κουτιού. Προσπαθείτε να τρυπήσετε σε διάφορα σημεία.
Βήμα 4: Όταν έχετε τρυπήσει σε αρκετά σημεία, με την μύτη της πένσας πιάστε το καπάκι από την τρύπα και ξεκινήστε να τραβάτε προς τα πάνω. Συνεχίστε μέχρι να η κονσέρβα να ανοίξει σε ικανοποιητικό βαθμό για να βγάλετε το περιεχόμενο.Ο τρόπος αυτός καταστρέφει αρκετά το κουτί οπότε προσέξτε μην κοπείτε.


Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε μια πέτρα

Βήμα 1: Βρείτε μια σκληρή, μυτερή πέτρα. Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη αν είστε σε εξωτερικό χώρο.
Βήμα 2: Με μια κίνηση, τρίψτε το δοχείο με την πέτρα μπρος-πίσω. Η τριβή θα τρυπήσει τελικά το μέταλλο.
Βήμα 3: Συνεχίστε μέχρι η κονσέρβα να ανοίξει ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εσωτερικό της,

Tip: Δείξτε μεγάλη προσοχή. Τα μεταλλικά δοχεία μπορούν να αναπτύξουν αιχμηρές άκρες όταν προσπαθείτε να τα ανοίξετε και μπορεί να τραυματιστείτε αν δεν προσέξετε. Επίσης, αφού ανοίξετε το κουτί, ελέγξτε το περιεχόμενο για μικρά μεταλλικά υπολείμματα για κάθε ενδεχόμενο.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πλυντήριο ρούχων: Tips για να μην μαζέψει ποτέ μούχλα

Εντυπωσιακές ιδέες σχεδίασης μικρής κουζίνας