Εντυπωσιακές ιδέες σχεδίασης μικρής κουζίνας

Η ύπαρξη μιας τεράστιας κουζίνας με εξοπλισμό και συσκευές τελευταίας τεχνολογίας είναι το όνειρο όλων. Μια μεγάλη κουζίνα παρέχει άπλετο χώρο για να κάνετε τις μαγειρικές σας δραστηριότητες και να τοποθετήσετε όλο τον εξοπλισμό μαγειρέματος. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να έχουν μια μεγάλη κουζίνα στο σπίτι τους. Πολλά σύγχρονα σπίτια ή διαμερίσματα έχουν αρκετά μικρές κουζίνες. Παρακάτω είναι μερικές απλές συμβουλές σχεδιασμού μικρής κουζίνας που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο.

1. Βάψτε τους τοίχους με φωτεινά χρώματα

Τα φωτεινά, χαρούμενα χρώματα όπως το κίτρινο, το γαλαζοπράσινο ή το baby pink τείνουν να δίνουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τα χρώματα για να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη διάθεση ή άποψη . Μια πινελιά φωτεινού χρώματος θα δώσει ένα ωραίο αποτέλεσμα σε έναν μικρό χώρο.

2. Ανοίξτε το παράθυρο και μεγιστοποιήστε το φωτισμό

Ο επαρκής φωτισμός θα κάνει τη μικρή κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη. Εάν η κουζίνα σας έχει ήδη ένα μεγάλο παράθυρο, μην το καλύπτετε με κουρτίνα. Αφαιρέστε την κουρτίνα ή αντικαταστήστε την με διάφανη για να μπει περισσότερο φυσικό φως. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μίνι στόρι με στενά πηχάκια, ώστε να μπορείτε να καλύπτετε το παράθυρο τη νύχτα ή όταν δεν είναι κανείς στο σπίτι. Εάν η κουζίνα σας δεν έχει μεγάλο παράθυρο, αντισταθμίστε το με καλό φωτισμό. Ο φωτισμός κάτω από το ντουλάπι ή κάτω από τον πάγκο μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία της ψευδαίσθησης του περισσότερου χώρου.

3. Απαλλαγείτε από την ακαταστασία

Μην συσσωρεύετε πράγματα στην κουζίνα σας. Τοποθετήστε μόνο τα απαραίτητα σκεύη ή συσκευές στον πάγκο. Θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα υπόλοιπα στα ντουλάπια. Ελαχιστοποιώντας την ακαταστασία στο ύψος των ματιών, η κουζίνα σας θα φαίνεται και θα φαίνεται μεγαλύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα.

4. Χρησιμοποιήστε τον τοίχο για αποθήκευση εξοπλισμού

Τοποθετείτε ανοιχτά ράφια ή κρεμαστές σχάρες στους τοίχους σας, εάν δεν έχετε αρκετό χώρο στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Η ανοιχτή αποθήκευση είναι ιδανική για την οργάνωση μπαχαρικών, μαγειρικών σκευών, σερβίτσιων κ.λ.π. Με λίγη δημιουργικότητα, τα καθημερινά αντικείμενα κουζίνας μπορούν να γίνουν και ωραία διακοσμητικά. Αν έχετε ξεχωριστό δωμάτιο μπορείτε επίσης να κρεμάσετε υφασμάτινες τσέπες πίσω από την πόρτα της κουζίνας σας για να αποθηκεύετε μικρά αντικείμενα όπως αλουμινόχαρτα, χάρτινες σακούλες ή χαρτοπετσέτες.

5. Επιλέξτε συμπαγείς συσκευές κουζίνας

Οι συσκευές κουζίνας σήμερα κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Οι κατασκευαστές έχουν βρει συσκευές που εξοικονομούν χώρο για να κάνουν ευκολότερο το σχεδιασμό της μικρής κουζίνας. Μικρότερες συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων μπορούν να κρεμαστούν κάτω από τα ντουλάπια για εξοικονόμηση χώρο.

Δείτε 12 όμορφες μικρές κουζίνες.

Follow Getlife.gr στο Google News

Θέλετε να ανοίξετε μια κονσέρβα χωρίς ανοιχτήρι; Δοκιμάστε αυτές τις εύχρηστες μεθόδους

Ιδέες οργάνωσης και αποθήκευσης κουζίνας που πρέπει να δοκιμάσετε