Πώς να φροντίσετε σωστά τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας

ξύλινα σκεύη είναι ιδανικά για την κουζίνα γιατί το ξύλο περιέχει φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες προστατεύοντας τα τρόφιμα σας από βακτήρια, μικρόβια και μούχλα. Ωστόσο ακριβώς επειδή είναι κατασκευασμένα από ξύλο, χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση,

Δείτε τι θα πρέπει να κάνετε ώστε να τα ξύλινα σκεύη και εργαλεία της κουζίνας σας να παραμείνουν όμορφα σαν καινούργια στο πέρασμα του χρόνου.

1. Ποτέ μην τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων

Η θερμότητα και τα σκληρά απορρυπαντικά πλυντηρίου θα προκαλέσουν στρέβλωση των ξύλινων αντικειμένων, ανάπτυξη ρωγμών και σχισμές στα αγαπημένα σας σκεύη. Πλύνετε τα πάντα στο χέρι.

2. Πλύσιμο αμέσως μετά τη χρήση

Πλύντε τα με ζεστό νερό και σαπούνι αμέσως μετά την χρήση τους. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι κουζίνας αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα τροφών. Αν τα καθαρίζετε αμέσως μετά τη χρήση δεν θα χρειαστεί να τρίβετε με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής τους.

3. Σκουπίστε την υπερβολική υγρασία

Για να μην απορροφήσει το ξύλο υπερβολική υγρασία που θα προκαλέσει τη φθορά του, φροντίστε πάντα να σκουπίσετε τα ξύλινα σκεύη σας αμέσως μετά το πλύσιμο με μία καθαρή πετσέτα,

4. Μην τα αποθηκεύετε αμέσως

Μετά το πλύσιμο και το σκούπισμα αφήστε τα ξύλινα σκεύη σας να στεγνώσουν καλά στον αέρα. Βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει πλήρως πριν τα τοποθετήσετε πίσω στη θέση τους.

5. Μην τα αφήνετε να μουλιάζουν

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να τα πλύνετε αμέσως μην αφήσετε τα ξύλινα αντικείμενα να μουλιάσουν στο νερό. Και αυτό γιατί το ξύλο απορροφά το νερό με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η φθορά του. Επιπλέον, τα υπολείμματα τροφών μπορούν να εισχωρήσουν στις μικροσκοπικές ρωγμές του ξύλου επιτρέποντας στα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

6. Αποκαταστήστε την αγριάδα

Με την πάροδο του χρόνου και την χρήση μπορεί να διαπιστώσετε πως το πώς το ξύλινο αντικείμενο δεν είναι πλέον λείο. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα γυαλόχαρτο και τρίψτε απαλά το σημείο για να αποκαταστήσετε την υφή του.

Καν΄το όπως ο Άκης Πετρετζίκης. Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις ξύλινες κουτάλες και τα ξύλα κοπής. Δείτε τα βίντεο.

Κάντε τα πράγματα της κουζίνας σας να διαρκέσουν περισσότερο – 10 οδηγίες συντήρησης και φροντίδας

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πικραλίδα ή αγριοράδικο. 7 πλεονεκτήματα του ταπεινού φυτού που δεν γνωρίζετε

Συμβουλές για την σωστή συντήρηση του στρώματος