Συμβουλές για την σωστή συντήρηση του στρώματος

Όλοι ονειρευόμαστε το κρεβάτι μας μετά από μια δύσκολη μέρα. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν αναζωογονεί περισσότερο από έναν καλό ύπνο. Για αυτό τον λόγο επενδύουμε ιδιαίτερα στο υπνοδωμάτιο αγοράζοντας ένα καλό στρώμα. Ότι καλύτερο για το στρώμα σας, είναι η σωστή συντήρησή του.

Η φροντίδα που θα δεχτεί από εσάς μπορεί να αυξήσει σημαντικά τοv χρόνο ζωής του. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να διατηρήσετε το στρώμα σας σαν καινούριο για περισσότερο καιρό και να απολαμβάνετε υπέροχο και ξεκούραστο ύπνο.

Πριν την τοποθέτηση του νέου στρώματος ελέγξτε το σκελετό της βάσης για τυχόν φθορές ή υγρασία γιατί μπορεί πολύ γρήγορα να επιβαρυνθεί το νέο σας στρώμα. Ποτέ μα ποτέ μην τοποθετείτε το στρώμα σας επάνω από ένα παλαιό στρώμα γιατί θα καθίσει στα σημεία φθοράς του και η επιφάνεια του στρώματος δεν θα μπορεί να επανέλθει στην σωστή θέση.

Το υπόστρωμα ως βάση αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για το καινούριο σας στρώμα, γιατί κρατάει το στρώμα σταθερά σε κάθε σημείο του, βοηθά το στρώμα να αναπνέει και προσθέτει επιπλέον χρόνια ζωής στο στρώμα σας.

Ο αερισμός του δωματίου έστω για 10 λεπτά καθημερινά και η συχνή αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων, αναζωογονούν την φρεσκάδα και την υγιεινή του στρώματος.

Η χρήση επιστρωμάτων βοηθούν με την σειρά τους την καθαριότητα του στρώματος. Σημαντικά οφέλη προσδίδουν στο στρώμα το συχνό πέρασμα με ηλεκτρική σκούπα και κυρίως οι ακαριοκτόνες συσκευές, που συμβάλλουν άμεσα στην καταπολέμηση των ακάρεων στο στρώμα και βοηθούν άτομα με ευαισθησίες και αλλεργίες απέναντι σε αυτά.

Τα χερούλια των στρωμάτων βοηθούν στην μετακίνηση του στρώματος αλλά είναι εύκολο να ξηλωθούν. Να θυμάστε ότι δεν αντέχουν το βάρος όλου του στρώματος.

Αλλάζετε πλευρά στο στρώμα ιδιαίτερα αν έχει πυρήνα κλασσικού ελατηρίου μία φορά το εξάμηνο γιατί έτσι βοηθάτε την ελαστικότητα και την καταπόνηση που δέχεται το στρώμα σε μεμονωμένα σημεία. Εναλλάξτε το πάνω με το κάτω μέρος του στρώματος αλλά και δεξιά αριστερά. Προσοχή: σε στρώματα μιας όψης όπως αυτά του αφρού μνήμης η εναλλαγή γίνεται μόνο πλευρικά.

Σε περίπτωση που το στρώμα βραχεί, φροντίστε άμεσα να το βοηθήσετε να στεγνώσει. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να το βγάλετε στον ήλιο, πολλές καθαρές πετσέτες που θα πιέζετε συνεχώς πάνω στην βρεγμένη επιφάνεια είναι ότι καλύτερο για τον σκοπό αυτό.

Για άσχημες μυρωδιές (πχ από διαρροή ούρων) απλώστε για λίγες ώρες μαγειρική σόδα με αποξηραμένη λεβάντα ή αιθέριο έλαιο λεβάντας και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα. Κάντε αυτή την διαδικασία αφού αφήσετε πρώτα το στρώμα να στεγνώσει εντελώς.

Για επίμονους λεκέδες χρησιμοποιήστε κρύο νερό και πράσινο σαπούνι. Κάντε μια σαπουνάδα και χρησιμοποιήστε τον αφρό της σαπουνάδας χωρίς πολλά πολλά νερά για να τρίψετε επιμελώς. Μετά σκουπίστε με καθαρές πετσέτες για να απορροφηθεί η υγρασία πιο εύκολα.

Όταν θέλετε να αποθηκεύσετε το στρώμα για μελλοντική χρήση, καλό είναι να μην το αφήσετε στην σακούλα μεταφοράς του αλλά να τυλιχτεί με ένα καθαρό σεντονόπανο και να φυλαχτεί σε καθαρό αεριζόμενο χώρο, μακρυά από υγρασία.

12 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα ακάρεα σκόνης μια και καλή

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να φροντίσετε σωστά τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας

Δοκιμάστε αυτά τα 6 σπιτικά γιατροσόφια που θα σας σώσουν από τον βήχα. Τα μυστικά των γιαγιάδων μας