5 φυσικές λύσεις για να εξαφανίσετε το πουρί από την λεκάνη της τουαλέτας

Κάντε την λεκάνη σας να λάμψει με σόδα, ξύδι και βόρακα.

Σε ποιον δεν αρέσει να φαίνεται καθαρή η τουαλέτα του και να είναι απαλλαγμένη από δυσάρεστες οσμές; Ωστόσο, λόγω της συσσώρευσης μικροβίων, της υγρασίας και άλλων παραγόντων, είναι συνηθισμένο να βλέπετε άλατα και λεκέδες που είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.Διαβάστε παρακάτω 5 φυσικές λύσεις που βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων και των αλάτων, χωρίς να επηρεάζουν το περιβάλλον ή την υγεία σας.

5 φυσικές λύσεις για να εξαφανίσετε το πουρί από την λεκάνη της τουαλέτας

Bόρακας και λευκό ξύδι

Ο βόρακας έχει λευκαντικές ιδιότητες και είναι συστατικό σε διάφορα καθαριστικά προϊόντα.
Ρίξτε λευκό ξίδι στην επιφάνεια της λεκάνης και περιμένετε να περάσουν 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, τρίψτε τη λεκάνη με το ειδικό βουρτσάκι και ρίχτε τη σκόνη βόρακα.
Μετά από 15 λεπτά και ρίξτε πολύ βραστό νερό.
Τέλος, αφαιρέστε τυχόν επίμονους λεκέδες με ένα σφουγγάρι.
Να φοράτε πάντα γάντια και μάσκα.

Μαγειρική σόδα και ξίδι:

Ρίξτε αρχικά στη λεκάνη της τουαλέτας βραστό νερό.
Στη συνέχεια, ρίξτε ένα φλιτζάνι γεμάτο μαγειρική σόδα και απλώστε την παντού με το βουρτσάκι.
Κόψτε φύλλα από το ρολό κουζίνας, ρίξτε τους αρκετό ξίδι και τοποθετήστε τα στις επιφάνειες της λεκάνης για 20 λεπτά. Κατόπιν βγάλτε τα χαρτιά, τρίψτε με το ειδικό βουρτσάκι και ξεβγάλτε.

Αναψυκτικό τύπου Cola:

Όσο και αν ακούγετε περίεργο είναι ένας άκρως αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το πουρί της τουαλέτας. Ρίξτε δύο μεγάλες κούπες αναψυκτικό cola στην λεκάνη της τουαλέτας. Αν θέλετε μπορείτε να ενισχύσετε την δράση με λίγη μαγειρική σόδα.
Αφήστε τα να δράσουν όλο το βράδυ.
Την επόμενη ημέρα,βουρτσίστε ελαφρώς και πατήστε καζανάκι.

Ξύδι, λεμόνι και βραστό νερό:

Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι στο οποίο έχετε στύψει ένα μεγάλο λεμόνι στο εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας και απλώστε σε όλη την επιφάνεια τρίβοντας με το ειδικό βουρτσάκι. Μετά από 10 λεπτά ρίξτε βραστό νερό, τρίψτε με το βουρτσάκι και ξεπλύνετε. Τα φυσικά οξέα και των δύο συστατικών εξαφανίζουν εύκολα το πουρί.

Μαγειρική σόδα με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Μια πάστα φτιαγμένη από σόδα και οξυζενέ μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη και να διευκολύνει τη δουλειά που έχετε να κάνετε.Και τα δύο αυτά συστατικά μπορούν να καθαρίσουν με φυσικό τρόπο τις επιφάνειες και επιπλέον να λειτουργήσουν ως απολυμαντικά για ενδελεχή καθαρισμό.
Αναμείξτε 10 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (30 γρ.) με 2 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου (20 ml). Απλώστε στην λεκάνη την πάστα που σχηματίζεται με το βουρτσάκι. Αφήστε να σταθεί για 20 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού για να επιτύχετε ισχυρότερη λεύκανση.

Follow Getlife.gr στο Google News

9 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο

Ιδέες αποθήκευσης και οργάνωσης μπάνιου