5 συνηθισμένα λάθη με την ηλεκτρική σκούπα που θα μπορούσαν να κάνουν το σπίτι σας πιο βρώμικο

Νιώσατε ποτέ ότι το σπίτι σας είναι πιο σκονισμένο αφού τελειώσετε με την ηλεκτρική σκούπα; Μήπως η σκόνη από το πάτωμα έχει απλά μεταφερθεί στα έπιπλά σας; Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν κοινές αιτίες, καθώς και απλοί τρόποι για να το αποφύγετε.

Το πιο συνηθισμένο είναι να θεωρείτε πως φταίει η σκούπα σας και όχι η τεχνική, αλλά οι ειδικοί λένε ότι οι περισσότεροι κάνουν λάθη στη διαδικασία καθαρισμού. Από το να σκουπίζετε πολύ γρήγορα μέχρι να κινείστε προς μία μόνο κατεύθυνση, είναι εύκολο να κάνετε εντελώς λάθος τη βασική εργασία σκουπίσματος με ηλεκτρική σκούπα.

Διαβάστε 5 από πιο κοινά λάθη σκουπίσματος με ηλεκτρική σκούπα και συμβουλές για το πώς να τα αποφύγετε. Τα αποτελέσματα θα διαπιστώσετε πως είναι αναμφισβήτητα. Πιθανότατα θα παρατηρήσετε μειωμένες αλλεργικές αντιδράσεις, πιο φρέσκες μυρωδιές και καθαρότερα δάπεδα τριγύρω.

Καθαριότητα σπιτιού. Κάνετε πάντα αυτά πριν βάλετε ηλεκτρική σκούπα

1. Πολύ γρήγορο σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα

Λίγοι άνθρωποι απολαμβάνουν πραγματικά το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, οπότε δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι προσπαθούν απλά να τελειώνουν με αυτή την δουλειά. Ωστόσο, ένα γρήγορο πέρασμα δεν είναι αποτελεσματικό σε μοκέτες και χαλιά. Ιδανικό είναι να καλύψετε μισό μέτρο ανά δευτερόλεπτο. Όταν σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα γρηγορότερα από αυτό, δεν δίνετε στη ροή αέρα και το πέλμα της σκούπας τον χρόνο που απαιτείται για να αφαιρέσει τη σκόνη και τη βρωμιά ανάμεσα στις ίνες του δαπέδου. Αν κάνετε το σκούπισμα γρήγορα, ίσως χρειαστεί να το κάνετε δύο ή τρεις φορές. Είναι καλύτερα να το κάνετε μία φορά, σχετικά αργά, για να βεβαιωθείτε ότι το σκούπισμα θα γίνει καλά την πρώτη φορά.

2. Πέρασμα σε μια ενιαία κατεύθυνση

Αν και το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα προς μία κατεύθυνση είναι η διαισθητική προσέγγιση, δεν είναι η σωστή. Το σκούπισμα των χαλιών με ηλεκτρική σκούπα πρέπει να γίνεται προς τέσσερις κατευθύνσεις. Είναι σημαντικό να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα σε πολλές κατευθύνσεις για να απελευθερώσετε τη σκόνη και τη βρωμιά από τις ίνες των χαλιών. Εάν το πρώτο σας πέρασμα χαμηλώνει το πέλος, τότε παγιδεύονται βρωμιά και σκόνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συνιστούν να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα σε διαφορετικές κατευθύνσεις και να ανακινείτε καλά τις ίνες του χαλιού.

15 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα

3. Χρήση λανθασμένου τύπου σκούπας

Ένας βασικός παράγοντας που θα κάνει τη διαδικασία καθαρισμού πιο αποτελεσματική είναι η επιλογή του σωστού τύπου ηλεκτρικής σκούπας. Υπάρχουν πολλοί τύποι ηλεκτρικών σκουπών στην αγορά σήμερα. Από ρομποτικά και φορητά μοντέλα μέχρι ασύρματες και όρθιες ηλεκτρικές σκούπες έως φιλικές προς τα κατοικίδια, κάθε ηλεκτρική σκούπα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η αντιστοίχιση του σωστού τύπου σκούπας με την επιφάνεια του δαπέδου σας και το είδος των συνηθισμένων ρύπων στο σπίτι σας μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση.

Διαβάστε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή πριν από την αγορά για να βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική σκούπα θα λειτουργήσει για το σπίτι σας. Για παράδειγμα, μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορεί να βοηθήσει στην καθημερινή συντήρηση, αλλά μια σκούπα υγρού-στεγνού θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη για βαριές διαρροές και λεκέδες σε βάθος.

Γνωρίστε τις 3 ηλεκτρικές συσκευές καθαριότητας τελευταίας τεχνολογίας: σκούπα ρομπότ, σκούπα stick και ηλεκτρικό σκουπάκι.

4. Δεν αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα

Τα βρώμικα ή βουλωμένα φίλτρα της σκούπας μειώνουν την αναρρόφηση, γεγονός που περιορίζει την ικανότητά της να μαζεύει όση βρωμιά θα έπρεπε. Ακόμη χειρότερα, οι σκονισμένοι αεραγωγοί μπορούν να διώξουν τη βρωμιά στον αέρα, το χαλί ή τις κουρτίνες. Παρόλη τη σκληρή δουλειά, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ένα σπίτι που είναι πολύ πιο βρώμικο.

Για να το αποφύγετε αυτό, αλλάξτε τη σακούλα, αδειάστε τα δοχεία της σκόνης και αντικαταστήστε τα φίλτρα σύμφωνα με τα προτεινόμενα από τον κατασκευαστή του μοντέλου σας. Επίσης, καθαρίστε τα εξαρτήματα αναρρόφησης, συμπεριλαμβανομένων του εύκαμπτου σωλήνα και των αεραγωγών, με ένα υγρό πανί από μικροΐνες ή μια υγρή χαρτοπετσέτα.
Πολλές σκούπες έχουν περισσότερα από ένα φίλτρα που πρέπει να καθαριστούν ή χρειάζονται τακτική αντικατάσταση για να λειτουργούν ομαλά. Να ελέγχετε πάντα το εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρικής σκούπας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο σας για να μάθετε εάν τα φίλτρα πρέπει να καθαριστούν ή να αντικατασταθούν.

 

5. Σωστή χρήση μιας ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ

Η νούμερο ένα συμβουλή για τις σκούπες ρομπότ είναι : αφήστε το ρομπότ να κάνει τη δουλειά του. Όταν μετακινείτε εσείς την σκούπα ρομπότ σε άλλο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της καθαριότητας, αυτό μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση της κατεύθυνσης και τη σύνδεσή του με τη βάση του σπιτιού. Τοποθετήσετε τη βάση του σε ανοιχτό και προσβάσιμο χώρο εντός της εμβέλειας Wi-Fi αντί να την βάλετεσε μια ντουλάπα ή μια διακριτικη γωνία.

Φροντίστε να αφαιρέστε τα μικροεμπόδια πριν το αφήσετε να ξεκινήσει τον κύκλο καθαρισμού του. Τα ρομπότ έχουν μεν αισθητήρες που αναγνωρίζουν τι να αποφύγουν, αλλά καλό είναι να μαζεύετε μικρά αντικείμενα, όπως νομίσματα ή φουρκέτες, που μπορούν να βλάψουν την σκούπα σας. Επίσης, μετακινήστε μπολ για κατοικίδια και οποιαδήποτε υγρά χυμένα στο πάτωμα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δοκιμάστε αυτό το μοναδικό αλμυρό κέικ και θα γλείφετε τα δάκτυλά σας

Πώς να αφαιρέσετε τις τρίχες των κατοικίδιων από το χαλί: 7 αποδεδειγμένες μέθοδοι