Δείτε τι θα συμβεί αν περπατάτε μισή ώρα κάθε μέρα.

Το καθημερινό περπάτημα είναι πραγματικά ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία σας και όχι μόνο. Ένα μισάωρο περπάτημα είναι η πιο απλή μορφή άσκησης, είναι ανέξοδο και δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Τα οφέλη του περπατήματος είναι πάρα πολλά: προλαμβάνει τον διαβήτη και τις καρδιαγγειακές νόσους , βοηθά στην απώλεια βάρους, αυξάνονται τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό, ρίχνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την διάθεση.

Δείτε 7 θετικές επιδράσεις αν περπατάτε για μισή ώρα κάθε μέρα.

1. Καλύτερη διάθεση

Έρευνες δείχνουν ότι το περπάτημα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση του θυμού και της εχθρότητας. Αν μάλιστα περπατάτε με παρέα γίνεται ακόμη πιο αποδοτικό και ωφέλιμο για την ψυχική σας υγεία. Το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους, σας εκθέτει επίσης στο φυσικό φως του ήλιου και απομακρύνει τον κίνδυνο της εποχικής κατάθλιψης, η οποία εμφανίζεται συνήθως φθινόπωρο και χειμώνα και βελτιώνει τα επίπεδα της βιταμίνης D.

2. Ενισχύει τη δημιουργικότητα

Αν νιώθετε ότι έχετε πελαγώσει καθώς αναζητάτε μια λύση σε κάποιο δύσκολο πρόβλημα, πηγαίνετε για περπάτημα. Έρευνες δείχνουν πως μια βόλτα με τα πόδια ενισχύει τη δημιουργικότητα. Πιο συγκεκριμένα, τεστ που ζητούσαν από ανθρώπους να σκεφτούν νέες ιδέες ενώ κάθονταν και ενώ περπατούσαν, έδειξαν ότι οι τελευταίοι σκέφτονται πιο δημιουργικά.

3. Αδυνατίζει

Το συστηματικό περπάτημα βελτιώνει την ανταπόκριση του οργανισμού στην ινσουλίνη, η οποία παίζει ρόλο στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Το καθημερινό περπάτημα επιταχύνει τον μεταβολισμό λόγω της καύσης θερμίδων και προλαμβάνει την απώλεια μυϊκής μάζας. Ακόμα και αν η ζυγαριά δεν δείχνει μεγάλη μεταβολή η διαφορά στο σώμα είναι εμφανής.

4. Μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων

Το περπάτημα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τον κίνδυνο διαβήτη, μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 20% έως 40% σύμφωνα με την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία.

5. Προλαμβάνει τη δημιουργία κιρσών

Το περπάτημα ενισχύει την υγιή ροή του αίματος και κατά συνέπεια αποτρέπει το σχηματισμό κιρσών στα κάτω άκρα. Εάν έχετε ήδη κιρσούς, τα τακτικό περπάτημα βοηθάει να αποφύγετε το πρήξιμο των ποδιών και άλλα προβλήματα του κυκλοφορικού.

6. Βοηθάει στην δυσκοιλιότητα

Σκεφτείτε ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν οι ασθενείς μετά από μια εγχείρηση στην περιοχή της κοιλιάς, είναι να σηκωθούν και να περπατήσουν. Το περπάτημα βοηθά την κινητικότητα στο έντερο και συμβάλλει στην αντιμετωπίσει της δυσκοιλιότητας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας βάλτε στην ζωή σας το περπάτημα.

7. Βοηθά στην επίτευξη των στόχων

Οι άνθρωποι που έχουν μια υγιή ρουτίνα, μέρος της οποίας είναι και η τακτική άσκηση, είναι πιο πιθανό να υιοθετούν υγιείς συμπεριφορές. Αυτό τους βοηθά, σύμφωνα με τους ειδικούς, να πετυχαίνουν πιο εύκολα τους στόχους τους.

Follow Getlife.gr στο Google News

Καν΄το όπως ο Άκης Πετρετζίκης. Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις ξύλινες κουτάλες και τα ξύλα κοπής. Δείτε τα βίντεο.

5 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να κάνετε στην τηλεόρασή σας