Διακόσμηση: μινιμαλιστικές τραπεζαρίες. Ακολουθήστε την τάση

22 ιδέες για να εμπνευστείτε

Το κίνημα της μινιμαλιστικής εσωτερικής διακόσμησης κερδίζει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί τους φορτωμένους συχνά ακατάστατους χώρους και θέλουν να επιστρέψουν στα απλά πράγματα στη ζωή. Οι μινιμαλιστικές τραπεζαρίες αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα ενός minimal χώρου όπου μπορείτε να εστιάσετε στα γεύματα με φίλους και οικογένεια. Λιτά τραπέζια, εντυπωσιακό design στις καρέκλες, ελάχιστα διακοσμητικά αντικείμενα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε αν σας αρέσει αυτού του τύπου η διακόσμηση.

Μεταμορφώστε τη διάθεση με λίγο χρώμα

Το να βάψετε τους τοίχους σας με ουδέτερους τόνους είναι μια από τις πιο απλές αλλά και πιο αποτελεσματικές ιδέες μινιμαλιστικής τραπεζαρίας. Αν θέλετε να νιώθετε τον χώρο άνετο και προσγειωμένο, προτιμήστε ζεστά καφέ ή απαλό μπεζ. Για πιο δροσερή ατμόσφαιρα, επιλέξτε το λευκό και τις αποχρώσεις του γκρι.

Εστιάστε στον φωτισμό πάνω από την τραπεζαρία

Οι μέρες των μεγάλων, ογκωδών λαμπτήρων είναι πολύ πίσω μας. Στη θέση τους υπάρχουν κομψά κρεμαστά φωτιστικά και έξυπνες επιλογές φωτισμού που εστιάζουν στα έπιπλα της τραπεζαρίας σας με έντονο, ακριβή φωτισμό, ενώ παράλληλα μειώνουν τον περιβαλλοντικό σας αντίκτυπο.

Στρώστε το τραπέζι

Συμπεριλάβετε πιάτα και σκεύη στις μινιμαλιστικές ιδέες της τραπεζαρίας σας. Κάντε τα γεύματα πιο ευχάριστα με επιτραπέζια σκεύη που είναι ευχάριστα στο μάτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε μια ουδέτερη βάση με λευκά πιάτα και να προσθέσετε λεπτομέρειες από έντονο μπλε με τα φλιτζάνια και τα μπολ σας. Παίξτε με τα χρώματα για να μπορείτε να δώσετε λίγη διασκέδαση και ζωή στη μινιμαλιστική κουζίνα και την τραπεζαρία σας.

Αφήστε χώρο για καινοτομίες

Η επιλογή σας για μοντέρνο μινιμαλιστικό σχέδιο τραπεζαρίας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συμπεριλάβετε μικρά πράγματα που αγαπάτε. Συμπληρώστε με διακοσμητικά αντικείμενα που αναδεικνύουν την προσωπικότητά σας. Φυτά σπιτιού, όμορφοι πίνακες στους τοίχους, μοντέρνα διακοσμητικά, οι επιλογές είναι πολλές.

Ακολουθούν 22 φωτογραφίες από τραπεζαρίες σε minimal σχεδιασμό που μας άρεσαν πολύ.

Follow Getlife.gr στο Google News

Υπολείμματα καμένου φαγητού: 4 τρόποι να τα καθαρίσετε με σόδα, ξύδι και αλουμινόχαρτο

Μαλλιά: 6 απαντήσεις για την τριχόπτωση που θα σας λύσουν κάθε απορία