Μαγειρική σόδα για τα μαλλιά: Οφέλη, μύθοι και πώς να τη χρησιμοποιήσετε

Οι φυσικές θεραπείες για τα μαλλιά και το δέρμα μας είναι μια τάση της εποχής, χάρη στη ζήτηση για μη τοξικές επιλογές προϊόντων. Και όταν πρόκειται για μια φυσική θεραπεία για την καταπολέμηση της ξηρότητας, την απαλή αφαίρεση της λιπαρότητας και την ανάπτυξη των μαλλιών, υπάρχει ένα συστατικό που εμφανίζεται ξανά και ξανά και αυτό είναι η μαγειρική σόδα. Είναι εξαιρετικό απολεπιστικό προϊόν με κύρια οφέλη ότι επαναφέρει το pH του τριχωτού της κεφαλής σας, μειώνει την πιτυρίδα και τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, βοηθά στην ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής.

Ας δούμε την επιστήμη πίσω από τη μαγειρική σόδα, τις επιπτώσεις που έχει στα μαλλιά σας και τα συστατικά που πρέπει να ψάχνετε όταν πρόκειται για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Οφέλη της μαγειρικής σόδας για τα μαλλιά

✅ Η μαγειρική σόδα (επίσης γνωστή επιστημονικά ως διττανθρακικό νάτριο) είναι γνωστό ότι είναι ένα απολεπιστικό συστατικό και όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μηλόξυδο, μπορεί επίσης να εξισορροπήσει τα επίπεδα pH του τριχωτού της κεφαλής σας.

Το φυσικό pH των μαλλιών τείνει να είναι ελαφρώς όξινο (5.5). Ένα pH που είναι πολύ υψηλό (δηλαδή πιο βασικό από το κανονικό) ανοίγει τα λέπια της τρίχας και προκαλεί ευθραυστότητα, ενώ ένα πολύ χαμηλό pH (πιο όξινο από το κανονικό) βλάπτει το χρώμα. Στο τριχωτό της κεφαλής, οι ανισορροπίες του pH μπορούν να διαταράξουν επίσης την ισορροπία καλών και κακών βακτηρίων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα, όπως ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής και πιτυρίδα. Συνεπώς, η επαναφορά της ισορροπίας του pH των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής στο κανονικό τους μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση μιας σειράς προβλημάτων, όπως η πιτυρίδα, ο ερεθισμός του τριχωτού της κεφαλής, η ξηρότητα και πολλά άλλα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μαγειρική σόδα έχει pH 9, που είναι υψηλότερη από τη συγκέντρωση pH των μαλλιών μας Όταν χρησιμοποιείτε μια ουσία με υψηλότερο pH από τα μαλλιά, η ουσία πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο γιατί δεν θέλετε να αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια της τρίχας, οδηγώντας σε σπάσιμο και εύθραυστα μαλλιά. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η χρήση μηλόξιδου αμέσως μετά μπορεί να εξισορροπήσει το το επίπεδο του pH των μαλλιών σας. Ξεπλύνετε με νερό την σόδα από τα μαλλιά σας και στη συνέχεια βρέξτε τα με μηλόξιδο.

✅ Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της χρήσης μαγειρικής σόδας στα μαλλιά σας είναι ότι αφαιρεί τη συσσώρευση ρύπων. Μερικά οφέλη από τη χρήση μαγειρικής σόδας για τα μαλλιά περιλαμβάνουν το να διατηρούνται καθαρά, λαμπερά και απαλά, επειδή η μαγειρική σόδα βοηθά στην απομάκρυνση της συσσώρευσης ελαίων, υπολειμμάτων σαμπουάν και προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετική στην απομάκρυνση περιττών ελαίων ή προϊόντων μαλλιών με αποτέλεσμα να αφήνει το δέρμα καθαρό, απαλό και λαμπερό.

✅ Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους περισσότερους τύπους μαλλιών. Ωστόσο, πρέπει να είναι γνωστό ότι η συχνή χρήση και η κατάχρηση του συστατικού μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τύπος μαλλιών που ενδείκνυται ή αντενδείκνυται. Το μόνο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα είναι ότι η συνεπής και συχνή χρήση μπορεί να κάνει τα μαλλιά εύθραυστα, προκαλώντας μεγαλύτερη ξηρότητα και σπάσιμο καθώς ενδέχεται να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια μαλλιών.

✅ Παρά ορισμένους ισχυρισμούς, η μαγειρική σόδα δεν θα διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, ωστόσο καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, αποτρέποντας τη συσσώρευση ελαίων και προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Η θεωρία που τείνει να συνοδεύει τέτοιες προτάσεις είναι ότι, διασφαλίζοντας ότι το τριχωτό της κεφαλής είναι εξαιρετικά καθαρό, θα επιτρέψει στα μαλλιά να αναπτυχθούν σωστά κάτι που δεν έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα για τα μαλλιά

Μπορείτε να ενσωματώνετε μαγειρική σόδα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας περιστασιακά για να καθαρίσετε και να απολεπίσετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, ιδιαίτερα εάν υποφέρετε από λιπαρότητα. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά

Ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στα μαλλιά σας είναι να την ανακατέψετε με νερό μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Εφαρμόστε την στο τριχωτό της κεφαλής σας και σε όλο το μήκος των βρεγμένων μαλλιών σας. Μπορείτε να την αφήσετε να δράσει από ένα έως τρία λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πως να απαλλαγείτε από τα κουνούπια με την βοήθεια της φύσης

Πώς να διατηρήσετε τις πατάτες φρέσκες για μεγάλο χρονικό διάστημα