Τρεις λόγοι για τους οποίους το ξεσκόνισμα είναι σημαντικό

Η πάλη με την σκόνη είναι μια μάχη χωρίς τελειωμό. Μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι η σκόνη έχει ήδη συσσωρευτεί στο σπίτι μας, λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να την καθαρίσουμε και σε σύντομο χρονικό διάστημα μαζεύεται ξανά. Είμαστε άνθρωποι και μπορεί να κουραστούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά.

Το να διατηρείτε το σπίτι σας χωρίς σκόνη δεν είναι πάντα παιχνιδάκι. Αλλά, εάν γίνει σωστά, το ξεσκόνισμα παρέχει ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για να ζήσετε εσείς και η οικογένειά σας. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν αλλεργίες κάθε χρόνο και οι περισσότεροι από αυτούς είναι αλλεργικοί στη σκόνη. Επομένως, το ξεσκόνισμα θα πρέπει να θεωρείται ως αναπόσπαστο μέρος της δραστηριότητας καθαρισμού του σπιτιού.

Τι είναι η σκόνη και πού βρίσκεται

Η σκόνη μπορεί να οριστεί ως μικρά σωματίδια που κινούνται, ταξιδεύουν και προσγειώνονται σε καρέκλες, περσίδες, τραπέζια, γραφεία, περβάζι και άλλες επιφάνειες στο σπίτι μας. Η σκόνη αποτελείται από έως και πέντε χιλιάδες διαφορετικά μικρά σωματίδια υλικών όπως το τρίχωμα των ζώων, το νεκρά κύτταρα από δέρμα που ρίχνουμε, σωματίδια εδάφους, καπνός και στάχτη, βακτήρια, γύρη, τρίχες, μέρη εντόμων, ίνες, μύκητες και ακάρεα σκόνης. Εάν μένετε σε μια περιοχή με καπνό από εργοστάσια ή τζάκια, η σκόνη μπορεί να βρει το δρόμο της στο σπίτι σας μέσω αερισμού και ανοιχτών παραθύρων, ειδικά εάν δεν καθαρίζετε τακτικά τα φίλτρα θέρμανσης και ψύξης.

Η σημασία του ξεσκονίσματος

1. Πιο υγιεινό περιβάλλον

Όταν μαζεύεται σκόνη σε γραφεία, ταπετσαρίες, κλινοσκεπάσματα και άλλα μαλακά υφάσματα, γίνεται ευκολότερο για όλη την οικογένειά σας να την εισπνεύσει. Επιπλέον, μέσω του συστήματος ψύξης ή θέρμανσης μπορεί εύκολα να κυκλοφορήσει σε όλο το σπίτι σας. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε μέλος της οικογένειάς σας θα είναι πιο ευαίσθητο σε ξηροφθαλμία, αναπνευστικά προβλήματα και ασθένειες.

Η σκόνη μπορεί επίσης να μεταδώσει ρύπους που προκαλούν διάφορες ασθένειες και αν θέλετε εσείς και η οικογένειά σας να ζείτε υγιείς όλο το χρόνο, κάντε το ξεσκόνισμα μέρος των εργασιών καθαρισμού του σπιτιού σας. Μέρος της σκόνης είναι και η γύρη και άλλα αλλεργιογόνα τα οποία όταν παραμείνουν στον χώρο θα δημιουργήσουν προβλήματα για άτομα με άσθμα και αλλεργίες. Επιπλέον, η σκόνη στην επιφάνεια κάνει το σπίτι σας ακατάστατο και το ξεσκόνισμα διασφαλίζει ότι εσείς και η οικογένειά σας ζείτε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

2. Προστατεύει το σύστημα κλιματισμού

Όταν έχετε σκόνη στο διαμέρισμά σας, δεν μαζεύεται μόνο στα έπιπλα ή κάθεται στο πάτωμα, αλλά εισχωρεί και στο σύστημα κλιματισμού σας. Το μεγαλύτερος μέρος της σκόνης παγιδεύεται στα φίλτρα αλλά συγκεντρώνεται και στον αγωγό. Όταν όμως τα φίλτρα μαζεύουν σκόνη τα κλιματιστικά αναγκάζονται να εργαστούν σκληρότερα για να σπρώξουν τον αέρα μέσα από τα φίλτρα και τελικά στο σπίτι σας. Αυτό δεν είναι μόνο επιζήμιο για την ποιότητα του αέρα, αλλά βλάπτει επίσης το ακριβό σύστημά σας που σημαίνει ότι θα φθαρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αγορά του.

3. Ένα πιο όμορφο σπίτι

Το να ξεσκονίζετε τακτικά το σπίτι σας σας προσφέρει ηρεμία, γνωρίζοντας ότι ζείτε σε περιβάλλον χωρίς σκόνη. Επιπλέον, ένα καθαρό σπίτι παρέχει ένα άνετο περιβάλλον για να χαλαρώσετε εσείς και η οικογένειά σας. Κατά κανόνα, φροντίστε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που είναι δύσκολο να φτάσετε και που δεν καθαρίζονται συχνά. Εάν έχετε κατοικίδια, είναι σύνηθες φαινόμενο το τρίχωμα των κατοικίδιων να εξαπλώνεται παντού στο σπίτι οπότε ενδεχομένων να χρειάζεται πιο συχνό ξεσκόνισμα. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ξεσκόνισμα διασφαλίζει ότι η σκόνη δεν συσσωρεύεται στο σπίτι σας και αυτό διευκολύνει την ρουτίνα καθαρισμού του..

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 συνήθειες και καλές πρακτικές για να έχετε πάντα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι

Αυτές οι συμβουλές θα κάνουν τον καθαρισμό του ψυγείου πανεύκολο