6 παράγοντες για να αυξήσετε κατακόρυφα τις καύσεις σας και να ξεμπλοκάρετε το μεταβολισμό σας.

Ο μεταβολισμός με απλά λόγια είναι όλες οι χημικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρο μέσα στο σώμα. Το σύνολο αυτών των λειτουργιών για να γίνουν απαιτούν ενέργεια που μετριέται σε θερμίδες. Αυτή την ενέργεια τη λαμβάνουμε από τις τροφές που τρώμε. Ο μεταβολικός ρυθμός, βασικός μεταβολισμός ηρεμίας ή BMR είναι ο αριθμός των θερμίδων που χρειαζόμαστε κάθε μέρα για να τροφοδοτήσουμε με ενέργεια όλες τις λειτουργίες του σώματος.

Το πόσες θερμίδες χρειαζόμαστε για να υποστηρίξουμε όλες τις διαδικασίες του σώματος καθορίζει εάν έχουμε υψηλό ή χαμηλό μεταβολισμό. Ένας χαμηλός μεταβολισμός δαπανά λιγότερες θερμίδες από έναν υψηλό μεταβολισμό .Μεγάλο ρόλο παίζουν τα γονίδια σε έναν γρήγορο μεταβολισμό ωστόσο μια καθιστική ζωή και lifestyle χωρίς κίνηση και άσκηση αργά ή γρήγορα θα τον καταστρέψει.

Όλοι μπορούμε να αυξήσουμε τις καύσεις που κάνουμε σε καθημερινή βάση ανεξαρτήτως ηλικίας. Διαβάστε τους 6 παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε κατακόρυφα τις καύσεις σας και να ξεμπλοκάρετε το μεταβολισμό σας.

1. Νερό

Το σώμα χρειάζεται υγρά για να λειτουργήσει σωστά κατά συνέπεια δεν επιτελεί όλες τις λειτουργίες του δεν καίει την ίδια ποσότητα θερμίδων χωρίς την απαραίτητη ποσότητα νερού. Η κατανάλωση παγωμένου νερού καίει περισσότερες θερμίδες λόγω της προσπάθειας του σώματός να φέρει το παγωμένο νερό στους 37 βαθμούς Κελσίου.

2. Αερόβια προπόνηση

Η άσκηση είναι σημαντική προκειμένου να κρατήσετε τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο. Αν ωστόσο κάνετε μόνο αερόβια προπόνηση τότε δε χτίζετε τους μυς που θα εκτοξεύσουν τον μεταβολισμό. Για να καίτε περισσότερες θερμίδες θα πρέπει να προσθέσετε και λίγη προπόνηση με αντιστάσεις που θα αυξήσει και τη δύναμη. Τις μέγιστες καύσεις τις κάνει η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT)

3. Στρες

Η διαρκής κατάσταση άγχους αυξάνει την κορτιζόλη, την ορμόνη ορμόνη του στρες. Αυτό σημαίνει πως τότε το σώμα είναι πιο πιθανό να μπει σε λειτουργία αποθήκευσης του λίπους. Φροντίστε όσο το δυνατόν να μειώσετε τους παράγοντες που σας προκαλούν άγχος και στρες.

4. Σνακ αργά το βράδυ

Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν πως όταν έχουν περάσει αρκετές ώρες χωρίς να έχετε φάει κάτι μπορεί να είναι καλύτερο όσον αφορά τον μεταβολισμό. Κάνετε λοιπόν κακό στον μεταβολισμό σας αν τρώτε αργά το βράδυ και παίρνετε πρωινό στις 7 το πρωί.

5. Καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι από τους παράγοντες που μπορεί να δώσει μία μικρή ώθηση στην καύση των θερμίδων. Η κατανάλωση καφέ ή πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει αρκετά τον μεταβολισμό.

6. Ύπνος

Η συστηματική έλλειψη ύπνου απορυθμίζει τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη, προκαλώντας μεγαλύτερη πείνα. Αυτό έχει ως συνέπεια οι άνθρωποι που στερούνται τον ύπνο σε συστηματική βάση να τείνουν ζυγίζουν περισσότερο από αυτούς που κοιμούνται καλά τις περισσότερες νύχτες.

Follow Getlife.gr στο Google News

13 διαφορετικές χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας εκπλήξουν

Τι είναι ο λευκός, ροζ και καφέ θόρυβος και γιατί μας βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα;