Φριζάρουν τα μαλλιά σας; Μάθετε γιατί συμβαίνει και πώς να το αντιμετωπίσετε.

Μήπως έχετε απογοητευτεί από τη διαρκή προσπάθεια να τιθασεύσετε τα μαλλιά σσς; Μήπως ασχολείστε ώρες με το να κάνετε τα μαλλιά σας να πειθαρχήσουν και να γλιτώσετε το ενοχλητικό φριζάρισμα; Μήπως παρά τις προσπάθειες και τα διάφορα προϊόντα το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί;

Εκτός από τις καιρικές συνθήκες, υπάρχουν αρκετοί λόγοι και λανθασμένες πρακτικές που συντελούν στο φριζάρισμα.
Μάθετε τις αιτίες των ατίθασων και φριζαρισμένων μαλλιών και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Έλλειψη υγρασίας
Η έλλειψη υγρασίας της τρίχας είναι ο σημαντικότερος λόγος φριζαρίσματος. Οι πόροι της τρίχας ανοίγουν προσπαθώντας να αποκτήσουν την χαμένη υγρασία τους από την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα το φριζάρισμα και παντελής έλλειψη ελέγχου του χτενίσματος.

Ξεκινήστε προσφέροντας στα μαλλιά σας πλούσια θρέψη και ενυδάτωση ώστε να τη θωρακίσετε ενάντια στην υγρασία Όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά, τόσο λιγότερο φριζάρουν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα ξηρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα ενώ τα λιπαρά όχι και τόσο

Θερμοκρασία νερού λουσίματος
Το πολύ ζεστό νερό στο λούσιμο είναι καταστροφικό για το μαλλί αλλά και για το δέρμα. Το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί όλα τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα η τρίχα να αφυδατώνεται και τα μαλλιά μας να δείχνουν φριζαρισμένα, ατίθασα και θαμπά.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα μειώστε τη θερμοκρασία του νερού καθώς και τον χρόνο λουσίματος. Ξεβγάλτε με κρύο νερό. Το κρύο νερό κλείνει τα λέπια της τρίχας και έτσι αυτή φριζάρει λιγότερο.

Συχνή χρήση ηλεκτρικών εργαλείων για styling.
Η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσουν τα εργαλεία styling, όπως το πιστολάκι και τα ηλεκτρικά ψαλίδια και ισιωτικές μαλλιών, εξατμίζει την φυσική υγρασία της τρίχας και καταστρέφει το μαλλί.

Η ιδανική λύση θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε καθόλου ούτε καν πιστολάκι για τα μαλλιά, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Μειώστε όσο μπορείτε την χρήση των ηλεκτρικών εργαλείων styling, στεγνώστε τα μαλλιά σας με κρύο αέρα αν το πιστολάκι σας διαθέτει αυτή τη ρύθμιση και χρησιμοποιείτε πάντα ειδικά θερμο-προστατευτικά προϊόντα για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από την αφυδάτωση.

Επιλογή σαμπουάν
Πολλά σαμπουάν είναι σκληρά με τα μαλλιά μας και οδηγούν στο φριζάρισμα, τη θαμπάδα ή και το σπάσιμο της τρίχας.

Προτιμήστε τη χρήση ενός ήπιου ενυδατικού σαμπουάν και conditioner. Έτσι, κλειδώνει η υγρασία της τρίχας και το μαλλί δεν φριζάρει και δείχνει υγιές.

Καθημερινό λούσιμο 
Το πολύ συχνό, καθημερινό λούσιμο ταλαιπωρεί τα μαλλιά και αφαιρεί το φυσικό έλαιο της τρίχας.

Επιλέξτε να λούζεστε 2 με 3 φορές την εβδομάδα για πιο υγιές και λαμπερό μαλλί.

Κατεστραμμένες άκρες, ψαλίδα.
Όταν οι άκρες σπάνε, η τρίχα σχίζετε στην μέση εμφανίζοντας την γνωστή ανεπιθύμητη ψαλίδα. Η «πληγή» που δημιουργείται στην τρίχα την αφυδατώνει, καθιστώντας τα μαλλιά μας ευαίσθητα, άτονα, με ακόμη εντονότερο φριζάρισμα.

Φροντίστε να καθαρίζετε τις άκρες για να μην προχωρήσει η ψαλίδα. Απαραίτητο είναι είτε ένα καλό έλαιο μαλλιών είτε ένας ορός μεταξιού που θα τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα.

Τύλιγμα με πετσέτα
Μην αφήνετε το μαλλί τυλιγμένο με πετσέτα για ώρα. Απορροφάται μεγάλο μέρος της υγρασίας και μετά φριζάρουν, ιδιαίτερα τα σγουρά μαλλιά.

Το σωστό είναι να ταμπονάρετεε τα μαλλιά ώστε να φύγουν τα πολλά νερά χρησιμοποιώντας πετσέτα από μικρο-ίνες. Είναι πολύ πιο φιλική για την τρίχα, δεν οδηγεί στο φριζάρισμα και προστατεύει τα μαλλιά μας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Λιναρόσπορος: γνωρίστε την υπερτροφή και τα κορυφαία οφέλη για την υγεία

7 κακές συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα δόντια σας