Γνωρίστε τα 4 φυτά εσωτερικού χώρου που λειτουργούν ως φυσικοί αφυγραντήρες και απομακρύνουν την μούχλα και την υγρασία.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι κάτι παραπάνω από διακοσμητικά. Το ξέρατε πως υπάρχουν φυτά που λειτουργούν ως φυσικοί αφυγραντήρες; Αυτό σημαίνει πως βοηθούν στην καταπολέμηση της μούχλας στο σπίτι καθώς απορροφούν την υγρασία από τον αέρα, κάτι που καθιστά το περιβάλλον λιγότερο επιρρεπές στη μούχλα.

Πρόκειται για την σανσεβιέρια, το σπαθίφυλλο, τον αγγλικό κισσό και την αρέκα. Τα 4 αυτά φυτά εσωτερικού χώρου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και σε ζεστούς και υγρούς χώρους όπως τα μπάνια. Η χρήση φυτών για να κρατήσετε τη μούχλα μακριά από το σπίτι σας είναι ένας πρακτικός και φυσικός τρόπος για να ελέγξετε την υγρασία με διπλό όφελος τόσο πρακτικό όσο και διακοσμητικό.

Ας γνωρίσουμε τα 4 αυτά φυτά φυσικούς αφυγραντήρες.

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο, γνωστό και ως κρίνος της ειρήνης, είναι από τα πιο γνωστά καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού χώρου και προέρχεται από τα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Αποκτώντας ένα σπαθίφυλλο όχι μόνο θα ζωντανέψετε την εμφάνιση του χώρου σας, αλλά στην πραγματικότητα θα δημιουργήσετε ένα υγιεινό μέρος για διαβίωση και εργασία και θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε.

Ανήκει στην κατηγορία των φυτών που καθαρίζουν και απολυμαίνουν την ατμόσφαιρα αφού αφαιρεί τις επικίνδυνες τοξίνες από τον αέρα και συμβάλλει στην καλή απόδοση οξυγόνου. Το σπαθίφυλλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αφύγρανση των χώρων καθώς απορροφά την υγρασία του περιβάλλοντος που βρίσκεται και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και κάτω από λάμπες φθορίου, κάτι που σημαίνει ότι τα πάνε καλά σε μπάνια.

Τα λευκά λουλούδια του σε συνδυασμό με τα γυαλιστερά, σκουρόχρωμα, μυτερά και οβάλ φύλλα του, το κάνουν ξεχωριστό για κάθε χώρο που θα το φιλοξενήσει.

Αγγλικός κισσός
Ο αγγλικός κισσός ανήκει επίσης σε εκείνα τα φυτά εσωτερικού χώρου που εξουδετερώνει και αφαιρεί τα χημικά στοιχεία που ενδέχεται να περιέχει η ατμόσφαιρα του χώρου στον οποίο βρίσκονται. Ο αγγλικός κισσός είναι μια πολύ καλή λύση για την απομάκρυνση της αερομεταφερόμενης μούχλας από υγρούς χώρους και είναι εξαιρετικός για μικροσκοπικούς χώρους και στενά μπάνια. Αυτά τα φυτά χρειάζονται τακτικό πότισμα και ευδοκιμούν επίσης σε φωτεινό, έμμεσο φως και κάπου με ροή αέρα. Μια ιδανική λύση για το συγκεκριμένο φυτό είναι οι κρεμαστές γλάστρες που το κάνουν πολύ εντυπωσιακό. Ο αγγλικός κισσός είναι ένα φυτό τοξικό για τα κατοικίδια οπότε αν έχετε κατοικίδια δείξτε την δέουσα προσοχή ή επιλέξτε άλλο φυτό.

Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρα είναι τροπικό πολυετές φυτό με ιδιαίτερη διακοσμητική αξία και χρήση. Είναι παχύφυτο που φυτεύεται σαν φυτό εσωτερικού χώρου. Είναι φυτό που φιλτράρει τον αέρα του δωματίου που τοποθετείται και έχει θετικά αποτελέσματα (αισθητικά και ψυχολογικά) όταν επιλέγεται για ένα ιδιωτικό ή επαγγελματικό εσωτερικό χώρο. Η σανσεβιέρια είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την απομάκρυνση της υγρασίας και της μούχλας και είναι ανθεκτικό και ευπροσάρμοστο. Διατηρεί τον αέρα καθαρό, ενώ εμποδίζει παράλληλα τη μούχλα να αναπτυχθεί.

Αρέκα

Τα φοινικοειδή όπως είναι η αρέκα απορροφούν επίσης την υγρασία μέσω των φύλλων τους. Αναπτύσσεται καλά σε εσωτερικούς χώρους και είναι ιδανικό για την αποτροπή της δημιουργίας μούχλας. Απορροφά τοξικές ουσίες όπως η φορμαλδεϋδη και εμπλουτίζει τον αέρα με οξυγόνο.

Follow Getlife.gr στο Google News

Ανοιξιάτικη διακόσμηση: ανανεώστε το σπίτι σας με 4 απλές κινήσεις

13 διαφορετικές χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας εκπλήξουν